Jakie ozdoby na weselny stół? Sale mam raczej mało ozdobną, bo już sama w sobie jest piękne, ale stoły są w oddzielnym pomieszczeniu w którym przydałoby się dać jakieś ozdoby? Co myślicie o takich wysokich wazonach z wiosennymi kwiatami? Ślub biorę w maju to już jakieś kwiatuszki będą łatwiej dostepne ;p
Teraz w dekoracjach ślubnych jest modny podobno minimalizm. Czyli wysokie wazony z kwiatami, mogą być, ale do tego już niewiele dekoracji. Jakieś serwetki pod kolor kwiatów czy coś, ważne żeby nie przesadzić, bo dekoruje się najczęściej stół pusty, a jak dojdą potrawy to robi się jeden wielki bałagan.
A sama chcesz dekorować te stoły? Nie zlecasz to jakiejś kwiaciarni? Nie biorą chyba tak dużo, a efekty są świetne! Co profesjonalista to profesjonalista. A kupić wszystkie wazony i dekoracje i samemu robić to tez spory wydatek, a oni przeważnie wszystko mają i mogą pożyczyć.
Też słyszałam, że minimalizm jest teraz bardzo modny. Ale jak byłam ostatnio na weselu u mojej koleżanki we Włoszech. Muszę przyznać, że było fantastycznie. Mają trochę inne zwyczaje a stół był poprostu był kiczowaty...ale baaaaardzo stylowo kiczowaty. Mieliśmy nawet przez państwa młodych wynajęty apartament Bawilismy sie swietnie!