jaki wybrać smak tortu ? czy smak tortu powinien być uzależniony od tego co znajdzie się na stołach czy to wybór całkiem dowolny ? jakie polecacie smaki ?
Smak to jedno, a wygląd... Ja chciałabym mieć na weselu coś oryginalnego, moze właśnie tort. W jakimś programie ślubnym widziałam tort składający się z kilkuset czekoladek. Albo muffinki. Macie jakieś pomysły? Pomocy, bo ślub juz tuż tuż!
dokladnie. Wyglad torttu to jedno a smak to drugie. Jezeli slub jest planowany we wakacje to najlepiej polecam dobrze nawilzony truskawkowy lub z jakimis egzotycznymi owocami np. mango. Jezeli slub jest zima to dobrze smakuja torty z wieksz ailoscia kremow. Lepiej sie trzymaja. NIestety nie zawsze bywa tak, ze tort kremowy smakuje wszystkim. Zazwyczaj sa robione takie ogrome bomby kaloryczne, ze nie da sie tego przelkac. Na slubie jednej z moich siostr byla gigantyczna karpatka zamiast tortu. Miala fikusn ksztalt i osdobiona pistacjami, bo zielony kolor to kolor nadziei. Na poczatku ogolne zdziwienie a potem jak sie wszyscy dorwali do talerzy to nawet dla swiadkowej nic nie zostalo.
a na ślubie mojej siostry było kilka tortów do wyboru zamiast jednego większego. Najśmieszniejszy był czekoladowy tort-jeż. Inne to tort-truskawka czy tort w kształcie piramidy
Jest dostępnych wiele modelów tortów, co cukiernia to prezentują inne ciekawsze ... jednak każdy tort jest w stylu angielskim. Czy wam się one podobają czy wolicie tradycyjne udekorowane tradycyjną masą a nie masą cukrową. Oraz jaki kształt wybrać ?
Ja osobiści stawiam na styl angielki, jest ładny a zrobiony odpowiednio i dobrze tort wygląda zjawiskowo. Są różne strony na necie gdzie są dostępne takie torty.
U mnie zajmuje się tortem narzeczona to ona wybiera smaki i wygląd. Ostatnio znalazła gdzieś dwa łabędzie jeden z welonem drugi z muszką i taki by chciała. Teraz tylko szukać cukiernika który to wykona.
Mi się marzy tort o smaku zbliżonym do Rafaello, ew. może to być tort smakowy - truskawkowy, albo jagodowy za to na pewno nie chciałabym tortu w którym mocno było by czuć alkohol, bo jak dla mnie to jest zbyt gorzkie i pewnie nie każdemu przypadłoby do gustu..
"Na zawsze z Tobą być śnić z Toba Twoje sny Jak mam Ci o tym opowiedzieć...? "
a ja bym chciala zeby kazda czesc tortu miala inny smak i tym samych chialbym miec takie smaki jak cytrynowy, cappucino, smietankowy i może jakis bardziej egzotyczny może ananasowy! Mój tort ma składać sie z 4 pieter i takie smaki mi się właśnie marzą