Stoimy właśnie z Narzeczonym przed wyborem świadków. Osobiście chciałabym żeby była to moja najlepsza przyjaciółka, jednak mój Narzeczony uważa że powinna byc to najbliższa rodzina czyli np brat lub siostra. Co myslicie? jakie są zwyczaję? Jak się robi?
Musisz się jakoś dogadać z narzeczonym. Mój nie miał nic przeciwko przyjaciółce, chociaż świadek pochodził z jego rodziny. Sama byłam świadkową chyba z 10 razy tylko raz w rodzinie.
Pamiętaj, że kwiaty, które wybierzesz na ślub mają podobać się Tobie, a niekoniecznie teściowej www.4kwiaty.pl
Ja też uważam,że świadkami nie musi być nikt z rodziny.Ale jeśli mogę coś doradzić to nie bierzci żadnej świadkowej.Dwuch panów w garniturach,mąż i Ty w pięknej sukni przy ołtarzu wygląda bardzo elegancko.Jak już to dwie druchny w równych sukienkach np.pod kolor przystrojonego kościoła.Moje druchenki miały 6 latek w zielonych sukienkach z bukiecikami takimi samymi co mój,tylko mniejszych.Wygląda to roskosznie
Nie ma zasady, że świadkami musi być ktoś z rodziny, że musi to być jeden mężczyzna i jedna kobieta. Ważne, by były to osoby, które znacie i lubicie, które darzycie zaufaniem i przy których tego dnia będziecie się po prostu dobrze czuć. Powodzenia! ps. Moim swiadkiem na ślubie była moja najbliższa przyjaciółka będąca wtedy w 9 m-cu ciąży. Wszyscy łapali się za głowę z powodu jakiś durnych przesądów
Witam Od naszego ślubu minęło już trochę czasu ale tak jak większość mocno zastanawialiśmy się nas tym kogo wybrać na świadka. Mimo tego że mój mąż ma brata a ja siostrę, postanowiliśmy że w tym dniu koło nas będą kroczyć nasi przyjaciele. Nigdy nie żałowaliśmy takiej decyzji. Marysia i Robert w 100% sprawdzili się w tej roli. Bardzo się cieszymy że podjęliśmy taką decyzję
A u mojej koleżanki świadkami byli dwaj panowie Najlepsze gdy niedoinformowana kapela zaczęła im śpiewać gorzko gorzko! no i z pierwszym tańcem musieli dołączyć do Młodych. Całe szczęście świadkowie byli niesamowicie zabawni i odstawili takie tango, że głowa mała - po tym tańcu juz nikt nie miał wątpliwości dlaczego akurat oni....
U mnie też nie będzie świadków z rodziny, a przynajmniej świadkowa, bo tą wybieram ja jako, że nie mam ani siostry, ani nawet kuzynki, wybrałam moją przyjaciółkę
"Na zawsze z Tobą być śnić z Toba Twoje sny Jak mam Ci o tym opowiedzieć...? "
Świadkiem powinna byc osoba którą sie bardzo lubi a nie prosic kogos bo tak wypada! Świadkiem moze byc przyjaciólka czy przyjaciel nie powiedziane jest ze musi to byc ktos z rodziny! U mie jednak bedzie to kuzynka ktora zarowno jest moją najlepsza przyjaciółką a swiadkiem bedzie brat mojego narzeczenego czyli w moim przypadku jest to akurat rodzina