Wiele par wykonuje projekty własnoręcznie i zleca ich wydruk drukarnią. W przypadku zdania się całkowicie na drukarnię, należy około 6 miesięcy wcześniej dokonać zamówienia zaproszeń.
Co do zaproszeń to z tym też niektórzy cudują... Moja ciotka (daleka na szczęście) wyprawiała wesele dla swojego syna ale jak zobaczyłam zaproszenie to doszłam do wniosku, że ich z deka pogrzało. Nie pamiętam jak to leciało ale było coś w stylu "prezentów nie chcemy i wolimy pieniądze". To już przegięcie... Wiadomo, że kasa to najlepsze i najpraktyczniejsze rozwiązanie ale żeby coś takiego na zaproszeniu? I skończyło się na tym, że połowa gości nie poprzychodziła, także z doborem treści też trzeba uważać.
własnie zerknełam na wystrój sali po góralsku-jest super i chyba ta bym wybrała na 200 procent słuchajcie w sobote byłam na weselu i byłam w szoku zamiast tradycyjnych cięzkich dan typu jajek i sałatek majonezowych na weselu królowało jedzenie kuchni greckiej(czyli sałatki z feta,duzo oliwek-bez zaDNYCH MAJONEZONÓW) I mnóstwo grilowanych warzyw i ugotowanych na parze,miesko było i tradycyjne w sosiku i grilowane,wedliny na półmiskach własne roboty pieczone-no poprostu super) polecam
Hm obejrzałam salę i naprawdę robi wrażenia bardzo mi się podoba Więc połowa sukcesu za Tobą bo to nie taka prosta sprawa wybrać salę Teraz pozostaje ci wybór dań ja polecam nie takie tradycyjne wymyśl coś fajnego i oryginalnego bo rosół itp to już każdemu się przegryzł na weselu I ja polecam żeby nie sadzać gości typu ty masz siedzieć tu a ty tu bo potem jest drętwa sytuacja niech kazdy siada gdzie chce:)
obejrzałąm salę i b. mi się podoba - myślę,że to dobry wybór. Duża ładna sala pomieści sporo gości a ładny ślubny wystrój jeszcze bardziej ją upiękni. Ja jestem chyba tradycjonalistką, wybrałabym dania tradycyjne, polskie, ale jak kto woli - to już Wasz wolny wybór. Co do zaproszeń, to fajne są spersonalizowane, takie zamawiane w drukarni, ale z drugiej strony nie ma co przesadzać, w handlu jest też spory wybór i jest w czym przebierać.
W moim przypadku wesele na 100 osób odbywało się w takim okolicznym domu kultury,zaletą była ogromna przestrzeń,wadą to że moi rodzice i teście wzięli na swoje barki wszystkie obowiązki związane z jedzeniem,wystrojem sali,my młodzi pracowaliśmy i nie bardzo mogliśmy im w tym pomóc,dlatego stanowczo odradzam organizowanie jedzenia we własnym zakresie-najlepiej catering,naprawdę sprawdza się tylko trzeba trafić na taki sprawdzony,wypróbowany.i polecony przez kogoś znajomego Byłam u koleżanki na weselu ,oni z kolei wzięli taką osobę menadżera który zajmował się wszystkim od A do Z oprócz sukni,terminu wesela,i orkiestry i uroczystość była rewelacyjna dopracowana w najmniejszym szczególe tylko koszty były ogromne,co w ich przypadku nie miało znaczenia pan młody dość zamożny.
Cieszę się, że Wam się podoba ta sala z tego co wiem, tam jest dużo szybciej dostać termin, a jak już pisałam, zależy nam, żebyśmy się pobrali w sierpniu tego roku (a gdyby nam się udało ustalić termin na 20 sierpnia to już by w ogóle było cudnie, bo wtedy mój ukochany ma urodziny, jest sobota, a ja mam imieniny dzień później czyli na poprawiny fajnie by stykło ) Jeszcze w tym tyg. planujemy podjechać do tego Domu Weselnego i ocenić szanse
madziu świetna sprawa z tym menu też bym chciała coś oryginalniejszego i bardziej lekkostrawnego (chociaż coś cięższego musiałoby się jednak znaleźć, żeby nasi goście zbyt szybko się nie 'chwycili' :p) no, a nie wiem jak będzie z tym nieśmiertelnym rosołem, ale pasowałoby wprowadzić trochę innowacji i wrzucić coś innego
zuzamm menager dobra sprawa! Tylko czy nas fundusze puszczą? jeśli byśmy ustalili ostateczną liczbę gości, podliczyli ceny dekoracji i inne koszty i gdyby to nie były jakieś mega ogromne sumy to warto się nad tym zastanowić
Arisa - niektórzy mają więcej wyczucia, inni mniej.. co zrobisz my nie chcemy walić prosto z mostu, tylko tak kulturalnie dać do zrozumienia, że jednak wolimy pieniążki (bo bardziej nam się przydadzą)
Sylvka na pewno wstawie sama już się nie mogę doczekać... takie ciarki czuję na samą myśl, że och :)
Wrzucę Wam jeszcze piosenkę, którą wybraliśmy na pierwszy taniec http://www.youtube.com/watch?v=hbWZmPqGdgo moja najulubieńsza z ulubionych, a do tego wywołuje u mnie takie wzruszenie jak żadna inna
"Na zawsze z Tobą być śnić z Toba Twoje sny Jak mam Ci o tym opowiedzieć...? "