nam "pomaga" ale tylko w pewnym zakresie firma organizująca wesela w końcu to ma być też dla nas przyjemność a nie mordęga by innym sprawić przyjemność!
Jak nie masz czasu, a dysponujesz większym "groszem", to chyba warto, zawsze do kilka godzin stresu odejdzie... A co do kosztów, to czytałam ostatnio, że zazwyczaj jest to prowizja od kosztów całej ceremonii...
Zdecydowanie, tak jak koleżanki powiedziały koordynator, a w zasadzie tzw. konsultant ślubny to kapitalna sprawa. Wcale nie jest to tak drogie jak się wielu ludziom wydaje. Moja przyjaciółka miała okazję korzystać i straszliwie była zadowolona, wybierała między dwoma pakietami w agencji Indygo, ceny zaczynały się od trochę ponad 1000zł za prostsze rzeczy, ale za 2,5k zł który ostatecznie wybrała, dostała całkiem pokaźny pakiet usług. Do tego co istotne konsultantki z którymi współpracowała podrzucały jej naprawdę fajne pomysły, nie tylko pomagały technicznie i logistycznie zaplanować całość, ale właśnie miały duży wkład w wygląd uroczystości, proponując świetne rozwiązania, które przyjaciółka z chęcią adaptowała, szczególnie w obszarach gdzie nie miała swoich własnych ściśle sprecyzowanych planów. Jak poszperacie w googlach to znajdziecie sobie stronę i macie tam pakiety z zakresem działań, warto się przyjrzeć.
Witam koleżankę przypadkiem znam agencję Indygo, gdyż też byłam ich klientką - w zeszłym roku organizowali moje wesele. W zasadzie mogę potwierdzić to co napisałaś. Konsultantki ( Monika i Justyna ) od początku do końca były bardzo komunikatywne, więc ani razu nie wystąpiły pomiędzy nami jakieś nieścisłości. Jak trzeba było coś wyjaśnić to albo ja dzwoniłam do nich albo one do mnie ( najczęściej to drugie ). Co do cen to nie pamiętam czy wówczas obowiązywały jakieś pakiety, ale cena była w miarę atrakcyjna na tle konkurencji.
Ja jestem w trakcie przygotowań i powoli dochodzę do wniosku ( a w zasadzie po tym jak nas potraktował zespół, ale to oddzielna sprawa ), że chyba dla świętego spokoju poszukam agencji która dociągnie wszystkie sprawy do końca. W związku z tym interesują mnie te pakiety, a w szczególności taki pośredni: http://admin.indygo-polska.eu/dir_uploa ... _ZLOTY.jpg Cena w zasadzie mi odpowiada, martwi mnie tylko jedna sprawa. Nie wiem czy agencja będzie chciała kontynuować sprawy już przeze mnie rozpoczęte? Wiadomo jak to jest, niektóre firmy nie chcą się pakować w coś, czego nie prowadziły od początku i wolą nie brać odpowiedzialności za efekt końcowy
Skoro polecacie to w takim razie faktycznie zainteresuję się agencją Indygo, widać, że mają doświadczenie i pakiety są przystępne naprawdę cenowo. Akurat ten złoty pakiet z Twojego linku koleżanko by mi pasował jak najbardziej. Szczególnie zależy mi na współpracy w zakresie organizacji transportu gości, załatwiania częściowo im także noclegu i oczywiście dekoracje.
No wydaje mi się, że właśnie po to jest ten pakiet pośredni, złoty. Z tego co tu widzę: http://admin.indygo-polska.eu/dir_uploa ... _ZLOTY.jpg Zakłada on, że zlecasz agencji koordynację trzech elementów a resztą zajmujesz się sama. Załóżmy, że masz już załatwiony transport gości, zaproszenia itp., a agencja może się zająć w takim układzie załatwieniem i udekorowaniem sali, cateringiem czy oprawą muzyczną ( akurat to by ci się najbardziej przydało, bo widzę że stoczyłaś „walkę” z jakimiś muzykantami :/ ). Tak z ciekawości spytam – co już masz gotowe?
Mamy już zarezerwowaną salę, zaklepany termin w kościele oraz w urzędzie stanu cywilnego, a więc znaczna część prac już za nami. Do niedawna myślałam, że mamy też zespół, ale to w jaki sposób nas potraktowali skreśla ich całkowicie. Brakuje nam więc takich elementów jak: transport gości i jakiś transport dla nas ( samochód, bryczka sama jeszcze nie wiem ), dekoracja sali i kościoła, zaproszenia i mnóstwo innych drobiazgów.